Oldalak

2014. május 21., szerda

Ismerkedés, párkapcsolat: szemfényvesztés avagy rejtett programok?


Az első randin igyekszünk a legjobb formánkat és külsőnket adni. Azt a bizonyos "sötét" oldalunkat minél inkább elrejteni és lenyomni. A sebezhetőségtől való félelmünkben, sokszor már olyan vastag falakat emeltünk magunk köré, hogy mi magunk sem tudjuk, kik is vagyunk valójában. Hisz tetszeni szeretnénk a másiknak és megnyerni őt, elérni, hogy megkedveljen, a bizalmába fogadjon. Ki is szeretne bele elsőre, egy szakadt, igénytelen, tuskó, vagy éppen buta férfiba vagy nőbe? A probléma csak az, hogy az a bizonyos "sötét oldal" ott van. Hiába nyomod le és rejted el. Előbb -utóbb a felszínre fog kerülni. Természetes már csak akkor, amikor a másik teljesen és fülig beléd szeretett, hogy kisebb legyen az esély az elhagyásra. 

Mi lehet a megoldás? Felvetettünk egy barátnőmmel, egy olyan megoldást, ami lehet, hogy nem mindenkinek tetszik. Hogy akár a sok jó tulajdonság mellett megemlítem a kevésbé jókat is. Természetesen lakva ismeri meg az ember a másikat és ez így is van. Hisz bizonyos rossznak ítélt tulajdonságaink, kérdéses, hogy ki szerint rossz? Ki az aki megítélt valamikor téged azért, hogy például halogatós vagy és ez valaki szerint nem jó. Mert teszem azt gyengeségre utal, amit a másik nem tud elfogadni. Az megint más kérdés, hogy miért? És itt jön be a tükör effektus. Lehetséges, hogy azért, mert ő nem bírja elviselni a saját gyengeségét? Ami másban mutatkozik meg? 

Talán te is egy olyan családban nőttél fel, ahol valójában a szüleidnek és testvéreidnek vagy nagyszüleidnek fogalma sem volt arról, hogy mi is az igazi szeretet és hogy azt hogyan kéne kimutatni? A családi kapcsolatok abban merültek ki, hogy mindenki rohant vagy ideges volt, vagy figyelmetlen. Rengeteg olyan emberrel találkozom, akik azt sem tudják, hogy mi az érintés, az ölelés. Félnek a valódi közelségtől és attól, hogy valakit beengedjenek egy bizonyos határon belül. 

Márpedig az ölelés és az érintés, fontos. Születésünktől fogva, az első érintés és ölelés, amit anyukánktól kellett volna, hogy kapjunk. Ha ez nem történt meg, akkor később a pár és egyéb kapcsolatokban problémát jelenthet az, hogy közel tudjunk engedni magunkhoz másokat. Sőt elkezdünk automatikusan védekezni a közelség ellen és ezt különféle módokon tehetjük meg. Például félelem az elköteleződéstől ként jön elő. Ahol tudat alatt elkezdjük egy idő után pusztítani a párkapcsolatunkat vagy szabotálni.  Az érintéstől való viszolygás is elő jöhet vagy az attól való félelem, hogy megöleljenek. Ez szexuális problémaként is előjöhet. Én mióta spirituális közösségekbe járok azóta ölelkezem annyit. Azelőtt nekem sem volt szokásom. Most belülről jön és teljesen természetes, hogy ha találkozom valakivel vagy egy kezelés után úgy érzem, hogy készen áll rá a másik, akkor megölelem. 

Egy kliensem, szivató kapcsolatoknak hívja azt, amikor újra valamit meg kéne tanulni a másiktól és csak erről szól az együttlét. Van rá megoldás, hogy ne egy újabb elhidegüléshez és kiégéshez vezető kapcsolatba lépj bele. Lehet, hogy már sokszor hallottad és égnek áll tőle a hajad. Azonban ez a kulcs a boldog és harmonikus párkapcsolathoz. Magadon "kell dolgoznod". Bármennyire "fájdalmas" is ezt hallani. Mivel sokszor a legnagyobb probléma, hogy az el nem fogadott részeink, külsőnk ott tombolnak belül és figyelmet kérnek. Hiába próbálod a szőnyeg alá söpörni elő fog jönni. A bennünk lévő programok pedig robotpilótaként fognak irányítani, amíg fel nincsenek oldva és ezért követjük el újra és újra ugyanazokat a bakikat


A kérdés az, hogy itt van-e az idő, hogy szembe nézz önmagaddal? Mindennel, ami még ott van benned, bármennyire csúnyának, sötétnek vagy vissza taszítónak is tűnik számodra. És készen állsz -e arra, hogy végre őszinte legyél önmagaddal? Hogy megengedd magadnak, hogy annyira gyengéd, kedves és szeretetteli légy magaddal, mint még soha? 

Készen állsz-e arra, hogy egy valódi közelséget és közösséget építs ki magaddal? Akkor hajrá! Tedd meg, kezd el feltárni a rejtett programokat és törölni. Hogy a következő szinte lépj és egy olyan kapcsolatot teremts végre magadnak, amiről mindig is álmodtál, vagy még annál is jobbat. 

Egyéni tanácsadásra -oldásra lehet időpontot kérni a mudrazia@gmail.com címen.


   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése