Oldalak

2013. április 14., vasárnap

Hogyan találjunk vissza önmagunkhoz egy kapcsolaton belül vagy a szakítás után?


Az első és legfontosabb lépés, ha valóban minőségi változást szeretnél önmagadon belül és az életedben, akkor nagyon őszintének kell lenned magadhoz. A következő lépés, ha nem vagy boldog egy meglévő párkapcsolatban, akkor annak az egyik oka az lehet, amit én is és sokan mások elkövetnek és ez nem hiba, hanem egy minta, hogy feladja önmagát. Vedd észre, hogy fontosabbá tetted magadnál a párodat, vagy a gyerekeidet. Vagyis vissza kell találnod önmagad szeretetéhez. A saját szereteted és önbecsülésed forrásához. Ha pedig már túl vagy a szakításon és a kezdeti traumán vagy sokkon, hogy vége és nincs többé a vágyott társ melletted. Akkor akármilyen furán is hangzik, adj hálát érte! Mert tudd, ez egy LEHETŐSÉG SZÁMODRA EGY ÚJ KEZDETRE, HOGY, ÖNMAGADAT ÚJJÁ VARÁZSOLD!

Következő lépés, hogy hagyj fel az önsajnálattal! Lehet, hogy keményen hangzik, és ideig-óráig művelheted, de hidd el semmi értelme! Majd nézz körül, hogy milyen romokat hagyott maga után az illető nő vagy férfi és kezd a meg újulást a lakásoddal-házaddal! Egy jó alapos tértisztítással. Ezt többféle képen is művelheted, egyrészt hagyományos jó nagytakarítással, már magában egy nagytakarítás megmozgatja a megrekedt energiákat egy lakásban. Majd füstölővel, vagy fehérzsályával, ami a legerősebb negatívenergia űző, füstöld át a lakást. Vagy tegyél a sarkokba konyha vagy himalájai sót tálkákban, hogy szívja magába a negatív energiákat, 24 órára és utána öntsd ki. Dobálj ki minden olyan cuccot (ruha, tárgy, könyv), vagy adj el, amit nem használsz.

Ezután jössz te. Hurrá, itt már elkezdhetünk fellélegezni. Nézz magadra, a testedre, hogy vagy te a testeddel? Hogy bántál vele az elmúlt években? Ha a tested nem érzi jól magát, te sem fogod. Ha kövérnek, túlsúlyosnak érzed és látod magad, az alacsony önértékelést von maga után. Tegyél meg mindent, és adj meg mindent a testednek, amire vágyik. Kényeztető masszázs, új ruhák, manikűr, kozmetika, új frizura, új mozgásforma, bármi. A nőknek fontos a tánc, a nő a táncon keresztül tudja kifejezni magát és az érzéseit ősidők óta. Rengeteg féle ősi tánc létezik, találd meg a te táncod (hastánc, törzsi, nia, indiai, mauri stb.). Nézd át alaposan a ruhatárad is, egy jó rucitól sokkal nagyobb lesz az önbizalmad. Ha évek óta nem foglalkoztál az öltözködéssel itt az ideje, hogy törődj magaddal! Itt is becsaphatod magad, hogy ez nem fontos, de akkor itt megrekedsz. Legalább valami apróságot vegyél magadnak, amivel fel tudod dobni a ruhatárad.Akár egy új szexi bugyi, vagy melltartó. Az is fontos, ami a ruha alatt van, hiába nem látható. A tested másképp fogja magát érezni egy szexi fehérneműben, mint egy átlagos pamut bugyiban hidd el. Fontos, hogy újra szexinek és vonzónak érezd magad.

Lassan jöhet a lelki nagytakarítás. Fontos, hogy a párod, el tudd engedni. Minden köztetek lévő kötést, szerződést, fogadalmat el tudj vágni. Ehhez lehet, hogy támogatást kell kérned. Nálam is van lehetőség egyéni oldás keretében vagy csoportos terápiával, akár a a családállítás, vagy a vipassana meditáció, ami segít a miértek felismerésében. 

Amit írtam már egy előző blogomban, a legfontosabb, hogy vissza találjunk önmagunk szeretetének forrásához, illetve a négy kulcs meg legyen, hogy mik is ezek: önbecsülés, (önmagam) tisztelete, gondoskodás önmagadról, önbizalom. Vagyis kezdjük el újra felépíteni önmagunkat. Amíg ugyanis én magam nem tudom tisztelni magam, más sem fog. Amíg én nem tudom becsülni magam, más sem fog. Amíg én nem tudom meglátni saját szépségem, és nagyszerűségem, más sem fogja. Valamint, amíg én nem tudok gondoskodni magamról és mástól várom el, addig mindig másoktól fogok függni, ami kiszolgáltatottsággal jár. VALAMINT NE FELED A JÖVŐBEN, HOGY SOHA NE ADD FEL ÖNMAGAD! 
 Ha észreveszed, hogy mégis megtetted újra, akkor sincs semmi baj. Ne hibáztasd magad, csak vegyél egy mély levegőt és újra térj vissza saját magad szeretet forrásához, ami ott van benned.   

Namaste Zia
www.mudrazia.hu


   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése