Oldalak

2014. június 23., hétfő

Az ősök terhei, hogyan hatnak éltünkre, párkapcsolatunkra?

Sok nőtől hallom manapság, hogy a párja szenved és mégsem képes lépni és tenni, változni. A férfiak talán még jobban mint a nők cipelik évszázadok és apáik bűneit. Akik háborúkban gyilkoltak és nőket erőszakoltak meg. Nem csoda, hogy ma némely férfi a saját vagy apja, nagyapja démonjain keresztül látja magát és azt gondolja, hogy ő rossz. 



Oly sok vér, vagy könny tapad bőrükhöz és halál. Még akkor is ha sokszor nem ők akarták. Klienseim közül is körülbelül ha 5 százalék a férfi. Aki szembe mer nézni azzal, mi történt a családjában és feloldani az "átkokat" és a hozott mintákat. Sokszor kérdem én is, hogy mi kellene ahhoz, hogy a férfiak is elkezdjenek felébredni és lerázni az "apáik bűneit". Mi az ami számukra elhozni a gyógyírt, hogy meglássák, nem az a valóság, ami a tükörben vele szembe néz. A félelem, mi emészti és bűntudat nem az övé. Hanem valamely őséé és már nem kell tovább cipelni. 

Sokszor szerettek volna e bátor férfiak bizonyítani, hogy érnek annyit mint azok a hősök, kik az eposzokban és legendákban szerepelnek. Azonban ma már nem ezekre a fajta hősökre lenne szükségünk nekünk nőknek. Minket ma már nem kell megmenteni, sem védelmezni, sem a várat és a törzset. Nincsenek ma már elemi csapások. Lelkük egy része lehet megkövesedett, azonban pont olyan mint a virág, melyet ha a türelem és szeretet tiszta vizével öntözünk, az még a legkeményebb földből és a kő közül is kisarjad. A férfi szíve életre kel, ha egy gondos és szerető női szív táplálja. És felnézünk rá. 

Csupán arra van szükség, hogy a nő szíve is gyógyuljon. Hisz sebeket ő is kapott nem is keveset. Testünk tárol minden sejtben emlékként félelmeket, bántásokat, kínzásokat és erőszakot. Idő míg a két szív férfi és nő egymáshoz szólni tud, ha nem kellő időben találkoznak. Azonban mikor két egészséges szív, test egymásra lel ott a lélek dalol. Összefonódik lelkünk hangja és egymást emeli a magasba. Ha te vagy a párod még nem tart itt. Semmi baj, csak tudatosítsd, hogy még van dolog. Számodra is és számára is. Soha ne tőle várd a megoldást, hanem saját szívedre és lelkedre figyelj. 


Míg Tested, Lelked, Szellemed nem egész, nincs kész. S addig "csak" egy fél. Csak figyeld és kérdezd magadtól, mi az mi gyógyírt hozna nekem? S ne hibáztasd maga semmiért. Tudd, hogy ott hol ma még üresség van, holnap virágzó rétté változhat a tér s életté.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése