Oldalak

2014. március 26., szerda

Boldogság keresés


Talán egyszer mindenki ráébred arra, hogy az élet valami sokkal többről kell, hogy szóljon, mint ahogy eddig élt. Talán előbb-utóbb mindenki elindul a saját belső utazásán, keresve valamit. Amit hívhatunk belső békének, nyugalomnak, boldogságnak. 

És kinek mit jelent a boldogság

Van, akinek a hedonista életmódot, olyan formában, hogy partyk, nők, férfiak, vagy alkohol, drog stb. Az izgalom, hogy minden este más nőt vagy férfit csábíthat el és dughat az ágyába. Vagy esetleg egyszerre többet is.


Van akinek a boldogságot az jelenti, ha eljuthat egy csodás helyre. Egy csodás országba, ahol mindig süt a nap, kék az ég és a tenger. Ahol az emberek mosolyognak és nyugodtak, mert hírből sem ismerik a stresszt.


 És van, aki a tökéletes társról álmodik és tőle várja a boldogságának be és kiteljesedését. És ezért hajlandó feladni minden mást, amit felkínálna az élet. A lehetőségeket, hogy karriert építsen vagy hogy tanuljon. Leragad az első tökéletesnek hitt partnernél


Van, aki a nagy családban reméli megtalálni a boldogságot. Sok gyerek egy nagy boldog család, ahol igyekszik eljátszani a tökéletes apuka és anyuka szerepet. És valóban olykor nincs csodálatosabb dolog annál, mint amikor a gyermeked apró karjaival átölel és mosolyog. És figyelni azt, ahogy nő és fejlődik, cseperedik. És rengeteg szeretet tud adni neked.

És van aki az evésben találja meg az örömöt és boldogságot. Vagy a munkájában, ami akár lehet a főzés vagy sütés is és az ad boldogságot, hogy másokat táplálhatsz a főztöddel. A boldogság mindenkinek mást jelent. És nincs jó és nincs rossz, ha azzal nem rombolod önmagad és nem pusztítod. A valódi kérdés az -az hogy önmagadon belül meg tudod- e találni a boldogságot? Anélkül, hogy bárhova elmennél vagy bármit tennél? Vagy bárki lenne körülötted? 


Van, hogy teljesen mindegy, hogy milyen bőségben élsz és mekkora a vagyonod és milyen fényűzés vesz körül. Ha belül magányos vagy és elégedetlen, akkor teljesen mindegy, hogy a világ melyik táján élsz, milyen drága dolgok vesznek körül. Van-e családod, akik szeretnek vagy sem. Nem leled sem a boldogságot, sem a békét. És hogy valójában hogyan tudod ezt a belső boldogságot elérni? A végtelen egyszerűséggel. Megengeded magadnak és azt választod. Ezt megteheted akár egy kinyilatkoztatással, akár meditációval. Csak lélegezz és fogadd be a békét, a szeretetet a szívedbe és ha lehet, mindezt valahol a természetben tedd. A természet az egyetlen olyan hely, ahol valódi béke és kedvesség vesz körül. A természet az, ami csak ad, anélkül, hogy elvárna. Ez lehet erdő, vagy vízpart, ami számodra megnyugtató azt válaszd. 

És talán még egy mester sem kell hozzá. Azonban, ha van és megfelelő, aki nem megmondani akarja, hogy mit tégy, csak finoman terel és abban támogat, hogy meghalld a saját szíved hangját és azt kövesd és álmaid. És aztán, mikor már erre képes vagy magad is, akkor elengedi a kezed. Csak kezd el, most és még ma. Találd meg a saját belső boldogságod és örömöd. 


  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése