Oldalak

2013. augusztus 20., kedd

Mire vágynak a férfiak?

Ez az írás, még kapcsolódik a Férfiak a díványomon című könyvhöz, melyet egy amerikai szexuálterapeuta-nő írt. Nőként sokszor éreztem én is azt, hogy bárcsak bele láthatnék a férfiak fejébe, hogy valójában mire is vágynak, mire is gondolnak főleg velük nőkkel kapcsolatosan?
Ma reggel a nők lapja cafén bele botlottam egy írásba ezzel kapcsolatosan: "Egy kutatás megmutatta, hogy mi jár a pasik fejében? Íme, az 5 legfontosabb dolog: 1. A csajok melyik testrészt bírják legjobban a pasikon?
Ha megadta a számát, mennyi ideig kell várnom, amíg felhívhatom?
Mi a legjobb módja annak, hogy lenyűgözzek egy csajt az első randin?
Honnan tudhatom biztosra, hogy valóban tetszem neki vagy egyszerűen csak kedves velem?

Miért nem tudom tutira kielégíteni a csajomat szex közben?"

Ez számomra egy újabb megerősítést adott arra, hogy ugyanolyan esendőek mint mi nők, hogy hasonló félelmeik vannak és igazából, nem sok különbség van az érzéseink között. Nem igaz, hogy minden férfi csak szexet akar és hogy képtelenek érezni. Amibe különböznek tőlünk nőktől, hogy némely férfi kommunikálni nem tud az érzéseiről vagy nagyon nehezen. Az említett könyvben is szerepel, hogy igazából, amikor szexuális problémáik akadnak és elkezdenek róla beszélni, akkor valójában a szex mögött szinte mindig a szeretet és a szeretet éhség bújik meg. Ők ugyanúgy félnek a sebezhetőségtől, csak mivel generációk óta beléjük van kódolva, hogy a férfinek erősnek kell lennie, nem szabad sírnia, nem mutathatja ki az érzéseit, stb. ezért valóban nehézséget is jelent számukra. És hogy ez változzon azt gyerekkorban kell elkezdni és ezért az anyák a "felelősek". 

A fiú úgy fog viselkedni a nőkkel, ahogy azt otthon látta apától. Vagy úgy fog viszonyulni hozzájuk, ahogy az anya viselkedett vele. Ha az anyja megtagadta tőle a figyelmét a szeretetét, akkor az a fiú nem fogja tisztelni a nőt. Abból válik olyan férfi, aki megalázza vagy kihasználja a nőket, ezzel "tudat alatt bosszút állva az anyján". 

Szintén idézet a könyvből a férfiakról, akik szexuálterápiára jártak: "Pácienseim történeteiben kezdtem észrevenni egy közös témát. A sebezhetőséget. Mintha minden férfi a szeretetigény és a szeretettől való félelem között ingadozott volna. Azzal reagáltak, hogy bizarr kapcsolatokba és szexuális viszonyokba bonyolódtak, azután egy furcsa dobással a szerelem pótlékaivá - örömkereséssé, egojutalmazássá vagy fantasztikus idilli szerelemmé -torzították ezeket, hogy igényük kielégüljön,

de megmaradjon a biztonság. Ezek a férfiak menekültek az igazi szerelem elől. Mindenki szereti a szerelem érzését, azt a kellemes, euforikus állapotot, de a szerelem nem egyszerűen egy érzés. És nem is könnyű. Az örömmel nehéz érzelmek is jönnek, mint a harag, az unalom, a sértettség. És jön a félelem lavinája: félünk az elutasítástól, a csalódástól, attól, hogy elveszítjük magunkat, hogy elhagynak, vagy hogy kiderül nem vagyunk szerethetők. Ezek a félelmek lehetnek irracionálisak, de valósak is."
Azonban ha képes vagyok szembe nézni a kapcsolatomban a félelmemmel és kimondom a páromnak, hogy igen félek attól, hogy elhagysz, félek attól, hogy más nő után vágysz és megcsalsz. Ha kimondom, hogy szeretlek, szükségem van rád és látom, hogy nem vagy tökéletes, én sem vagyok az, de én így szeretlek és ugyanezt megteszi a férfi is, akkor a félelem lassan fel tud oldódni.
Ha a férfi is ki meri mondani, hogy benne is vannak félelmek és neki is szüksége van a nőre és ezáltal közel engedni magához, akkor egy kapcsolatot, bármilyen mélyen is voltak és távolodtak el egymástól, férfi és nő újra egymásra találhat. Talán a férfiaknak az a legnehezebb, hogy beismerjék a "gyengeségüket, mert akkor azt gondolják, hogy valóban gyengék." Első hallásra azt gondolná az ember, ehhez nagyon nagy bátorságra van szükség, feltárni a sebezhetőségünket és a félelmeinket egymás felé. Azonban megéri. Csodák történhetnek egy kapcsolatban és lehet, hogy egy válást akadályoz meg. Ha mi nők elég bátrak vagyunk és elkezdjük, akkor a férfi is meg fogja tudni tenni. Támogassuk őket ebben, ahelyett, hogy bosszankodnánk, és bírálnánk őket. És ha mégsem úgy sül el, akkor tovább kell lépni, mert ahogy már többször is leírtam, senkit sem tudunk megmenteni. Ha a társunk nem áll készen arra, hogy fejlődjön, hogy kommunikáljon, hogy megnyíljon és még csak hajlandóságot sem mutat a változásra és ezt nem tudjuk elfogadni, akkor a döntés a mi kezünkben van. Benne maradni egy ilyen kapcsolatban, ahol nem vagyok boldog, vagy tovább lépjek?

Még egy hatalmas felismerést hozott számomra a könyv a duci nőkkel kapcsolatosan, vagy a nőkkel, akik elkezdenek hízni a kapcsolatukban. Az én súlyom általában a kapcsolataimban elkezdett gyarapodni és ez nem mindig védekező vagy bánat háj volt. Az utolsó kapcsolatomban például azért, mert a Kedvesem nagyon jól főzött és ő ezzel mutatta ki egyrészt a szeretetét, hogy nagyon finomakat főzött nekem. Viszont a mozgáshoz képest, amit végeztem az élet mennyisége jóval több volt és így keletkezett a súlytöbblet. Amit aztán a párom elkezdett kifogásolni, én pedig szó szerint sértésnek vettem, mondván, hogy a kapcsolatunk elején azt mondta, hogy ő imádja a duci nőket és neki minden barátnője ilyen volt. 
Nos hölgyek ez az egyik ok, ami miatt a férfi elkezd "piszkálni", ha elkezdünk hízni mellettük: "Ezek a férfiak (akiknek elkezdett hízni a párja) úgy érezték, nem kívánják többé feleségüket vagy barátnőjüket, akik "elhagyták magukat", általában azért mondták azt, hogy nem kívánják ezeket a nőket, mert attól féltek, hogy ez valójában azt jelenti, hogy a nők vesztették el irántuk való szexuális érdeklődésüket. Vagyis a férfiak indulata nem egyszerűen azon alapult, hogy milyen a nők megjelenése vagy, hogy nem igyekeztek megfelelni csinosság, vonzóság társadalmi kliséjének. A súlygyarapodás a direkt elutasítás metaforája volt, a férfi nemkívánatosságának megtestesült üzenete, azt jelentette, hogy miatta nem érdemes formában maradni, sőt hogy a nőt talán már egyáltalán nem is érdekli a férfi. Kultúránkkal szembemegy talán, de tapasztalatom szerint a férfiak vágya nincs teljesen összefüggésben egy nő testmétereivel. A férfi számára ami igazán szép egy nőben, ha a nő szexuálisan létező személynek tekinti magát, élvezi saját szexualitását és hajlandó ezt kifejezni. "
Tehát hölgyeim, valóban itt az ideje, hogy elengedjük ezt a súlymarhaságot! Ez vonatkozik azokra is, akik pedig túl vékonynak találják magukat. És elkezdjük, megtalálni a saját szexiségünket és szexuális kisugárzásunkat kiterjeszteni, függetlenül attól, hogy van-e párkapcsolata vagy sem? Élvezni azt, hogy van fizikai testünk és megtanulni vele játszani és csábítani.   
    

  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése